Yrityksen historia

Fitelnet Oy aloitti toimintansa vuonna 2001, kun joukko RF- ja häiriösuojauspuolen osaajia lähti perustamaan uutta yhtiötä muutosten kourissa olevasta Sonerasta, jolla olikin pitkä historia tällä alalla takanaan Telecom Finland/Posti- ja Telelaitos nimellä.

Fitelnet Oy keskittyi häiriösuojaustuotteiden kehitystyöhön, joista ensimmäiset tuotteet olivat EMP/HPM-suojattuja järjestelmäkaappeja. Testeissä todettiin, että kaikille signaaleille ei löytynyt kaupallisilta valmistajilta riittävän suorituskykyisiä EMP/HPM-suodattimia, joten ne päätettiin kehittää itse.

Onnistuneista tuotekehityshankkeista kiitokset kuuluvat osaltaan Tekes:lle ja suomalaiselle asiantuntijaverkostolle (tutkimuslaitokset) sekä korkeakouluyhteistyölle, joita hyödyntämällä onnistuimme kehittämään suorituskyvyltään suojausmaailman kärkituotteet.

Seuraava askel olikin keskittyä tilasuojaukseen, jossa keskeisenä asiana oli kehittää häiriösuojaoviratkaisut ja EMP/HPM:n kannalta tiiviit lattia-, seinä-ja kattorakenteet.

VIRVE- ja matkapuhelinsisäverkkojen urakointi, suunnittelu ja verkkomittaukset on olleet keskeisenä painopistealueena toiminnassamme koko toimintamme ajan ja siltä puolelta onkin ollut useita mielenkiintoisia ja merkittäviä kohteita maailmalta.

Jätä yhteydenottopyyntö